[Kuva: Maakallan vaivaisukko]Vuonna 1780 valmistuneen kahdeksankulmaisen kirkon oven­pielessä on katoksessa vaivaisukko, jonka on vuonna 1967 veis­tänyt kalastaja ja puuseppä Ville Orell Kalajoelta. Ukolla on har­maa takki ja housut, päässä musta kirkkohattu. Kengät, rautai­nen kiinnitysvyö ja raha-aukon suojus ovat myöskin mustat. Ukko on varsin hyvässä maalissa – niin kuin tällä tuulisella ka­rilla on pakko ollakin, jos halutaan ukon säilyvän ankarissa sää­oloissa. Vakavana ukko seuraa kalastajien ja nykyisin turistien toimia. Saadut rahat käytetään kirkon kunnossapitoon. Ukko osallistui vaivaisukkonäyttelyihin Seinäjoella ja Helsingissä 2000–2001 ja Pohjois-Italian Saluzzossa 2001 sekä Roomassa 2002. Ukko on maalattu viimeksi vuonna 2006 kirkon korjauksen yhteydessä.  Pituus on 147 cm, hartiat 44 cm.