[Kuva: Himangan vaivaisukko]Kirkon pääoven vieressä katoksen alla seinällä on vauraan näköinen vaivaisukko, jolla on kirja vasemmassa kädessään. Ukon kasvot ovat vaaleat; vain silmäterät, kulmakarvat ja huulet on otettu maalaamalla esille. Sillä on polvipituinen harmaa kaulustakki, jossa on kolme paria nappeja, mustat housut ja kengät, joista maali on pahasti hilseillyt pois. Hatussa on kartiomainen kupu. Tummemmalla harmaalla maalatut hatun reunukset ja takin kaulukset voisivat olla olevinaan lyhyeksi leikattua lammasta tai krimiä. Katoksen otsassa on kehotuslause Joka / köyhää auttaa / Se lainaa Herralle. Ukon maalaus alkaa olla tarpeen varsin pian. Ukko on veistetty vuonna 1827. Pituus 155 cm, hartiat 48 cm.