[Kuva muistomerkistä]
  • Kuivaniemi, Tiironkari
  • taiteilija Erkki Lehtola

Ellilän suvun muistomerkki sijaitsee Tiironkarissa, jonka paikkakuntalaiset tuntevat lyhyesti Karina. Siellä Ellilän suku on asunut vuodesta 1757. Talo on saanut Ellilä -nimen Martti Kaikkosen leskeltä Elli Eerikintyttäreltä 1600-luvulta. Ajan tavan mukaan Jaakko Laurinpoika Kakko otti sukunimekseen Ellilä ostaessaan talon kauppias Johan Bladilta. Ellilän sukuseura ry on perustettu vuonna 1963. Se on ensimmäinen pohjoissuomalainen rekisteröity sukuseura. Viidennen toimikausikokouksensa yhteydessä sukuseura paljasti muistomerkin, jolla se osoittaa kunnioitusta menneille sukupolville, jotka ovat asuneet ja omistaneet Ellilän tilaa kohta 250 vuoden ajan. Ellilän suvun puumerkki näkyy muistomerkissä. Muistomerkki on tilan pihapiirissä oleva maakivi, johon on neljällä ruusukkeella kiinnitetty kuparilaatta.

Esimieskautensa päätteeksi DI Eila Niskala paljasti Ellilän suvun muistomerkin 23.7.1979. Muistomerkin on laatinut Erkki Lehtola.