Esipuhe

Kotiseutuun liittyvää perinnetietoutta ovat mm. tarinat, sääennustukset, kaskut, sananpaukaukset ja paikkakunnan murteen mukaiset sanat.

Kotiseutuyhdistys pyysi paikallislehti Tervareitin välityksellä entisiä ja nykyisiä muhoslaisia lähettämään yhdistykselle muistamiaan sananlaskuja, loruja yms. Saimmekin tekstejä yli kahdeltakymmeneltä hengeltä ja osa sananparsista on julkaistu Tervareitissä; ne ovat toki mukana myös tässä kokoelmassa.

Koska yleisimmät sanonnat oli saatu monessa, hieman toisistaan eroavassa muodossa, kotiseutupiirissä harkittiin, mikä tai mitkä niistä valitaan julkaistavaksi. Piirissä yritettiin laatia monille hokemaisille lyhyt selitys, koska ne ovat peräisin elämänpiiristä, jota nuoremmat lukijat eivät tunne.