Kohteen kuvaus

Palosaari on metsähallituksen omistama riistatalouden koulutus- ja mallialue. Alueella on entisöity Palosaaren metsänvartijantila 1800-luvulta ja luontopolku. Metsähallitus vuokraa tilaa yrityksille ja ryhmille. Tila sai ensimmäiset asukkaansa vuonna 1858 ja toimi metsänvartijatilana 1861–1975. Tila pihapiireineen kunnostettiin nykyiselleen 1980-luvun loppupuolella.

Luontopolku

Palosaaren luontopolun pituus on noin 2 km. Se alkaa Palosaaren pihapiiristä, pihatien liittymän kohdalta. Polku on helppokulkuinen: se sopii myös lapsille, ja koska kosteilla alueilla on pitkospuut, sen voi kiertää lenkkikengillä.

Polku kiertää rikkaassa suomalaisessa metsämaisemassa. Polun varrella on esitelty eri metsäkanalintujen elinympäristöjä ja ravintokohteita, eri metsikkötyyppien lintulajistoa sekä käsittely- ja puulajikohteita metsälaki-, lahopuu- ja talousmetsissä.

Palosaaresta voi tehdä patikkaretken Vihannin puolelle Pitkäsnevalle ja -lähteelle.

Yhteystiedot

Palosaaren tilaa vuokraa ja erilaisia ohjelmapalveluita järjestää Villi Pohjola. (KA)

Ajo-ohje Palosaarelle

Palosaarelle mennessäsi aja noin 14 km maantietä nro 790 Vihannista Pyhäjoen suuntaan. Vihannin ja Pyhäjoen rajalla on pohjoiseen viitta: Palosaari.