[Kuvassa Haudannevaa]
Kuva Pekka Raudaskoski.

Kohteen kuvaus

Haudanneva on noin 20 kilometriä Pyhäsalmesta koilliseen sijaitseva luonnontilainen suoalue. Sen kokonaispinta-ala on lähes 300 hehtaaria. Alue on rimpinen aapasuo. Se sisältyy soidensuojeluohjelman täydennykseen ja Natura 2000 -ohjelmaan. Alue on erittäin vaikeakulkuinen, mutta muuten erinomainen retkikohde.

Linnusto ja muu eläimistö

[Kuvassa joutsenia]
Joutsenet ovat runsastuneet Suomessa. Niin myös Haudannevalla. Kuva Pekka Raudaskoski.

Alueen linnusto on runsas. Pesiviä lajeja ovat mm. joutsen, kapustarinta, suokukko ja vesipääsky. Alueella asustelee saukko.

Kasvillisuus

Alueella tavataan useita uhanalaisia kasvilajeja, mm. mähkä, punakämmekkä, rimpivihvilä ja vaaleasara. (PR)

Ajo-ohje Haudannevalle

Haudannevalle mennessäsi jatka Lohvanperän tietä vielä kilometri Lohvanjoen jälkeen. Käänny vasemmalle Lamminperäntielle, aja 4,9 km. Käänny vasemmalle Karjokankaalle. Aja 1 km. Käänny pienelle soratielle, jonka päästä pääset suoalueelle. Alueelle pääsee myös kääntymällä 4-tieltä Venetpalon eteläpuolelta Kopolan suuntaan (katso ajo-ohjeet Kärsämäenjärville).

Lisätietoja