[Kuvassa Mustakytöä]
Kuva Marjatta Kurvinen.

Kohteen kuvaus

Mustakydön vanhan metsän suojelualueella oli alunperin noin 10 hehtaaria arvokasta aarniometsää. Nykyisin rauhoitetulla palstalla on jäljellä vain rippeet hakkuiden jäljiltä. Muutama jättihaapa ja pökkelö on kuitenkin vielä muistuttamassa metsän alkuperäisestä luonteesta.

Linnusto

[Kuva varpuspöllöstä]
Mustakydön vanhassa metsässä on pesinyt varpuspöllö. Kuva Kaarlo Ojala.

Alueella ovat pesineet mm. lapin- ja varpuspöllö, kanahaukka, palokärki, kuukkeli, peukaloinen ja puukiipijä. (RR)

Ajo-ohje Mustakydön vanhaan metsään

Aja Pyhäjoen pohjoispuolista maantietä Oulaisista Haapaveden suuntaan 8,2 km. Käänny linja-autopysäkin kohdalta vasemmalle peltoaukean läpi menevälle metsäautotielle. Kuljettuasi sitä 3,3 km tie tekee mutkan oikealle. Samasta kohdasta lähtee vasemmalle kärrypolku.

Kärrypolku haarautuu 100 metrin kävelyn jälkeen. Seuraa oikeanpuoleista uraa rämeen laitaan. Rämeen pohjoisreunalla n. 300 metrin päässä häämöttää Mustakydön vanha metsä.

Lisätietoja