Temmeksen pitäjälaulu on suhteellisen uusi. Se on syntynyt kunnan toimeksiannosta oululaisen musiikinopettajan ja varsinkin lastenlaulujen säveltäjänä tunnetun Heimo Saksion säveltämänä vuonna 1995. Saksio valitsi laulun sanoiksi Temmeksestä syntyisin olevan, nykyisin Oulussa asuvan, Meimi Eloniemen runon. Runoonsa Eloniemi sai innoituksen tutun kotimaiseman inspiroimana vuoden 1994 kesällä. Laulu sai ensiesityksensä yhteislauluna kesällä 1995 yhdistettyjen perinteisten Temmes-päivien ja nuorisoseuran 100-vuotisjuhlien yhteydessä.

Heimo Saksio
1. Kaihon sävel sydämessä saloseudun lapsen soi. Maailmassa muuttuvassa sitä yhä laulaa voi. Kotiseutu yhdistääpi siellä kerran syntyneet. Aina sinne kaihoaapi maailmalle muuttaneet. Kotiseudun laulu soi taas kautta sukupolvien. Rakkautta kuulla saamme sävelissä laulun sen.
  1. Kotiseudun rajat meillä jokaisella omat on.
    Missä lienetkin sä teillä elämäsi kohtalon,