Limingan kotiseutulaulun ensimmäisen säkeistön sanat ovat opettaja-runoilija Toivo Kaiteran; myöhemmin lisätyt toinen ja kolmas säkeistö ovat Osvald Rahkosen käsialaa. Laulun on säveltänyt Heikki Sarvela. Kaikki tekijät ovat liminkalaisia. Ensimmäinen versio laulusta esitettiin Limingassa paikallisen urheiluseuran 50-vuotisjuhlassa vuonna 1965, tällöin nimellä ”Niitomiesten laulu”. Laulun uudemman version, joka valmistui Limingan 500-vuotisjuhliin, on sovittanut oululainen musiikinopettaja Vesa Pentti.

Heikki Sarvela, sov. Vesa Pentti
1. On laineiden laulama rannikkoaukea täällä, on taivas niin kuulas ja korkea päittemme päällä.  Ei laaksoa, vuorta, vaan tasaista Limingan rantaa, se kehtomme kallis ja haudankin hiljaisen antaa.
  1. Kuin luonto on vankka sen raatajan työ sekä maine.
    Ees horjumaankaan sitä saanut ei paatinen paine.