Laivaustoiminnan päätyttyä Metsähallitus teki Röytässä siistimistoimia. Saareen jääneet pienet puutavarapinot hinattiin Ouluun. Kahtena kesänä, 1967–1968, nostettiin saaren vesiltä myös uppopuita. Sen jälkeen Metsähallitus on pitänyt kunnossa omistamansa rakennukset ja satamalaitteet. Uusi suoja- ja vierasvenesatama on rakennettu vuosina 1993–1994.

Heti laivaustoiminnan päättymisen jälkeen Oulun ja sen lähialueiden veneilyseurat kiinnostuivat Röytän käyttämisestä omiin virkistystarkoituksiinsa. Jo 1960-luvun lopulla seurat alkoivat pystyttää Metsähallitukselta vuokratuille alueille majoja, joita tähän päivään mennessä on rakennettu yhteensä kahdeksan. Länsirannikolla on myös vuokratontilla Karan yksityishuvila. Seurat ovat myös hankkineet saareen yhdessä sähköaggregaatin.

Seuraavilla seuroilla on vuokrasopimuksia Röytässä: Haukiputaan Veneilijät, Iin Meriseura, Oulun Purjehdusseura, Oulun Työväen Purjehdusseura, Putaan Pursi, Oulun Merenkävijät ja Oulun Telakkasäätiö.