Sievissä syntynyt Nestori Verrosen isä osti Pylvään tilan Alavieskan Someronkylästä 1898. Isän kuoltua tila siirtyi pojalle, joka siitä lähtien hoiti tilaa valistuneena ja aikaansa seuraavana viljelijänä. Hän myös laajensi tilaa lisämaan ostoilla. Erityisesti kasvihuoneviljely on ollut hänen harrastuksensa kohteena.

Vuosien saatossa Nestori Verroselle kertyi kunnallisia ja yhteiskunnallisia luottamustoimia niin suuri määrä, ettei niiden yksityiskohtainen luetteleminen ole mahdollista. Ensimmäisen kosketuksen kunnallisten asioiden hoitamiseen hän sai, kun hänet valittiin 1919 taksoituslautakunnan jäseneksi. Kunnanvaltuustoon Verronen kuului 1930–60, siis kaikkiaan 30 vuotta. Hänen tehtäviinsä kuului kunnanvaltuuston pöytäkirjojen kirjoittaminen 1931–44. Kaikki kunnankirjurin tehtävät kuuluivat hänelle 1937–44. Kunnansihteerinä hän toimi 1.1.1957–30.9.1965. Kunnallislautakunnan puheenjohtajana hän oli 1937–48, ja tämän jälkeen hän jatkoi kunnanhallituksen puheenjohtajana 1949–60. Lisäksi hän on kuulunut vuosien saatossa eri pituisia aikoja 24:ään eri lautakuntaan ja toimikuntaan.

Nestori Verrosen toiminta kunnan edustajana eri kuntainliitoissa on myös ollut mittavaa. Hänen asiantuntemustaan ovat saaneet käyttää Kalajokilaakson ammattikoulun kuntainliitto, Kalajokilaakson lastensairaala, Kalajokilaakson sähkö, Kalajoen sairaalan kuntainliitto, Keski-Pohjanmaan puhelinosuuskunta, Keski-Pohjanmaan tuberkuloosipiiri, Metsänhoitoyhdistys, Metsäliitto, Metsäliiton Selluloosa Oy, Oulaisten parantolan liittovaltuusto ja liittohallitus, Oulun keskussairaalan edustajainkokous, Pohjois-Pohjanmaan maakuntaliitto, Pohjolan työlaitos, Vanhainkoti Sipilän kuntainliitto, Seinäjoen piirisairaalan kuntainliitto, Revon Sähkö, Taluskylän vesihuoltoyhtymä sekä Maanjako-oikeus. Nestori Verronen harrasti aktiivisesti osuustoimintaa ja maaseutua palvelevia aatteellisia yhdistyksiä. Hän oli Someronkylän osuuskassan perustajia 1923 ja toimi kassanhoitajana vuoteen 1934, jolloin se liitettiin Alavieskan osuuskassaan. Myöhemmin hän kuului tämän osuuskassan hallitukseen. Hän oli maamiesseuran perustajia ja johtokunnan jäsen, osuuskaupan tilintarkastaja ja myymäläneuvoston jäsen; hän oli hallituksen jäsenenä mylly-yhtiössä ja palovakuutusyhdistyksessä sekä hallituksen puheenjohtajana eläinvakuutusyhdistyksessä.

Nestori Verronen oli Someronkylän nuorisoseuran perustajia ja oli vuoden nuorisoseuran esimiehenä sekä useita vuosia johtokunnan jäsenenä. Kirjastojen ja koululaitoksen kehittäminen olivat hänen sydäntään lähellä, ja hän aina toimi sen mukaisesti. Hyvin läheistä hänelle oli kotiseutuharrastus. Hän on useiden vuosikymmenien aikana kerännyt varsin arvokkaan kokoelman vanhoja esineitä. Harrastuksen tuloksena on kertynyt mittava leikekokoelma ja runsaasti kansanperinnettä, jota hän on toimittanut Kansallismuseolle ja Åbo Akademille.

talollinen Kustaa Verronen ja Liisa Eliina Viljamaa

Puoliso

Alavieskassa 21.6.1925 Selma Heleena Nuorala, syntynyt 6.8.1903 Ylivieska, kuollut 26.7.1983 Alavieska, vanhemmat Jaakko Jaakonpoika Nuorala ja Hilda Maria Kallentytär Linna