Herman Ullakkoa voidaan pitää ahkeran suomalaisen työmiehen perikuvana. Ahkeruutensa hän lienee perinyt isältään Maunukselta, jonka tiedetään nälkävuosien aikana kiertäneen ympäri pitäjää talosta taloon tehden erilaisia maa- ja metsätöitä pitääkseen itsensä leivänsyrjässä kiinni. Samalla tavoin hänen poikansa teki maa- ja metsätöitä Sievin Jyringinkylän eri taloihin jyväpalkalla. Hän raivasi pajukoita, ja hänen tiedetään raivanneen Jyringinkylällä olevan ison Palonevan. Herman Ullakko asui Koivumaalla Jyringinkylältä muutama kilometri Lahdenperälle päin.

Magnus Juhonpoika Ullakko ja Karoliina Heusa

Puoliso

1. Sievissä 24.3.1911 Hilma Johanna Pekkanen, syntynyt 20.9.1870 Saarijärvi, kuollut 8.2.1937 Sievi, vanhemmat kesti, torppari Heikki Kustaa Heikinpoika Pekkanen ja Eeva Matintytär Pulkkinen
  2. Sievissä 27.8.1944 Maria Kustaava Juhontytär Korpi, syntynyt 21.9.1892 Sievi, kuollut 6.9.1956 Sievi, vanhemmat Juho Erkki Korpi ja Hilma Sofia Jussinpekka