Eila Torvela syntyi Iissä 1.9.1958. Ammatiltaan hän oli parturi-kampaaja mutta tuli tunnetuksi iskelmälaulajana.

Eila Torvela levytti ennen julkisuuteen tuloaan 1970-luvulla Iin kunnan sponsoroimat kappaleet Iijoen jenkka ja Perämeren helmi. Tanssiorkesterin solistina hän aloitti laulamisen vuonna 1977. Torvelan esikoislevy ilmestyi 1980-luvulla. 1990-luvulla hän juonsi TV2:n Kansanhuvit-ohjelmaa ja esiintyi paljon yhdessä libanonilaisen aviomiehensä Johnny Francisin kanssa.

Eila Torvela asui pitkään Lapissa, ensin Ivalossa ja sitten Rovaniemellä. Laulajan oma elämä oli reippaasta esiintymisestä ja iloisista iskelmistä huolimatta varsin traagista. Etenkin reistaileva terveys ja taloudelliset vaikeudet tuottivat hänelle huolta.

Torvela levytti kaikkiaan kuusi albumia, joista viimeisen, Kännykkäseriffi-nimisen, vuonna 1997. Saman vuoden syyskuussa hän kuoli sairauskohtaukseen. Tunnetuin Eila Torvelan esittämistä iskelmistä lienee ollut Hulivilityttö, jolla hän osallistui Kevään Sävel -kilpailuun vuonna 1984.

Johnny Francis

Lähdeluettelo

• Ervasti, Antti: Iskelmälaulaja käy kovan koulun: Eila Torvela toipuu syksyksi keikoille. Pohjolan työ 18.7.1997, s. 8.
  • Kuolleita. Kaleva 24.9.1997, s. 29.

Katso myös (ulkoinen linkki)