Aukusti Törölä tunnettiin maassamme laajalti vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen seurapuhujana. Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistys asetti hänet puhujaksi Haapajärvellä 1923. Hän palveli puhujana kuolemaansa saakka. Hän oli 88-vuotiaana aikansa vanhin lestadiolainen puhuja.

Aukusti Törölä oli SRK:n johtokunnanjäsen 1942–1947. Hän oli Reisjärven kristillisen kansanopiston ensimmäinen puheenjohtaja ja johtokunnan jäsen 1955–1979. Hän osallistui aktiivisesti Haapajärven rauhanyhdistyksen toimintaan.

Varsinaisen elämäntyönsä Aukusti Törölä teki maanviljelijänä Parkkilan kylällä. Hän teki myös kirvesmiehen töitä sekä toimi rakennusurakoitsijana ja oli muun muassa tekemässä SRK:n Ylitornion kansanopistoa.

Törölä oli maalaisliiton ehdokkaana tasavallan presidentin valitsijamiesten vaalissa 1956 Oulun vaalipiiristä.

Maallikkosaarnaajana Aukusti Törölän puhujamatkat ulottuivat myös ulkomaille: kerran Kanadaan, kaksi kertaa Yhdysvaltoihin ja kaksi kertaa Ruotsiin.

Hermanni Törölä ja Liisa Savimäki

Puoliso

1. Haapajärvellä marraskuun 8.11.1925 Lempi Joseftina Kronqvist, syntynyt 7.4.1895 Haapajärvi, kuollut 16.1.1955 Haapajärvi, vanhemmat talollinen Eemil Kronqvist ja Kaisa Ojalehto
  2. Kärsämäellä 5.8.1955 Anni Tiikainen, syntynyt 4.8.1914 Kärsämäki, kuollut 12.10.1990 Haapajärvi, vanhemmat Juho Arvid Tiikainen ja Tyyra Selina Hankilanoja