Petter Svebilius syntyi Tukholmassa vuonna 1715. Hän kävi Vaasan triviaalikoulun ja kirjoitti ylioppilaaksi Uppsalassa vuonna 1735. Hänet vihittiin papiksi Turun hiippakunnassa 12.2.1746.

Petter Svebiliuksesta tuli Jacob Chydeniuksen lähdön jälkeen Kuusamon väliaikainen kirkkoherra sukulaisensa, Turun tuomiorovastin J. Browalliuksen, suosituksen perusteella. Vakinaiseen kirkkoherranvirkaan Svebilius ei kuitenkaan päässyt, sillä Lapin suomalainen papisto vastusti ankarasti hänen virkansa vakinaistamista ja väitti, ettei Svebilius osannut edes kunnolla suomea. Lisäksi esitettiin, että Svebiliuksen sukulaisena Browallius oli jäävi suosittelemaan häntä.

Lapin kirkollistoimen johtokunta lähetti Kemin rovastin Isak Ervastin kuulustelemaan Svebiliusta. Häntä seurasi kaksi Kemin kappalaista, joista toinen tavoitteli myös Kuusamon kirkkoherran paikkaa. Kuulustelussa Svebilius menetti malttinsa ja kieltäytyi uhmaillen vastaamasta Ervastin kysymyksiin. Kun näin tuli todistettua, että Svebilius ei tullut toimeen paikallisen papiston kanssa, ei tuomiokapitulikaan enää rohjennut ajaa häntä Kuusamon vakinaiseksi kirkkoherraksi. Petter Svebilius ehti toimia Kuusamon vt. kirkkoherrana 1747–1748.

Kuusamosta lähtönsä jälkeen Svebilius toimi Porin triviaalikoulun konrehtorina sekä sittemmin rehtorina ja siirtyi sitten Föglön kirkkoherraksi. Hän kuoli Föglössä 21.12.1765.

suutarimestari Petter Oxendahl ja Sofia Öhman

Margareta Maria Mörner