Tyrnäväläinen maanviljelijä Pekka Siira edusti valtiopäivämiehenä kaksilla viimeisillä säätyvaltiopäivillä Oulun tuomiokuntaa. Hän kannatti eduskuntauudistusta sekä ajoi yleistä ja yhtäläistä valtiollista äänioikeutta kaikille suomalaisille. Hän allekirjoitti yhdessä muiden valtiopäivämiesten kanssa myös anomukset muun muassa kansanopistojen valtionavun korottamisesta sekä maamiestalvikoulujen avustamisesta valtiollisilla varoilla. Oman anomuksensa hän teki koneellisen tutkimuksen toimittamisesta rautatien rakentamista varten Oulujärveltä Oulun kaupunkiin tai Kempeleen asemalle.

Siira kuului suureen lähetystöön, joka pyrki vuonna 1899 keisarin puheille vaatimaan laillisuuden palauttamista Suomeen siinä kuitenkaan onnistumatta.

Iisak ja Margareta Alasiira

Anna Elisabet Matinolli

• Tyrnävän kotiseutukokoelman materiaalit
  • Jurvansuun suku: Pekka Heikinpoika Tihinen
  • Ylitalo, Ilkka: Pekka Siira ja Tapani Tölli: Ängesleväjokivarren valtiopäivämiehet. Rantalakeus 18.7.2007, s. 7