Jaakko Seppänen tuli ylioppilaaksi 1901, ja hänet vihittiin papiksi 1906. Ensimmäinen virkapaikka oli saarnaajan toimi Inkerinmaalla Kupanitsan seurakunnassa 1903–04. Vilppulan kirkkoherran apulaisena Seppänen oli 1906–10, Kivijärven vt. kirkkoherrana 1910–12, Haapajärven kappalaisena 1912–25 ja Rovaniemen kirkkoherrana 1925–38.

Jaakko Seppäsen ollessa Haapajärven kappalaisena esitti maalaisliiton Autiorannan paikallisosasto häntä kansanedustajaehdokkaaksi. Seppänen valittiinkin Oulun läänin eteläisestä vaalipiiristä kansanedustajaksi vuoden 1922 vaaleissa, ja kansanedustajakausi kesti vuoteen 1927. Hän kuului edustajakautenaan perustuslakivaliokuntaan, sivistysvaliokuntaan, suureen valiokuntaan ja talousvaliokuntaan. Haapajärven kunnanvaltuuston puheenjohtajana Seppänen oli 1916–18, Haapajärven osuuskassan johtajana 1913–18 ja vs. opettajana Ylipään koulussa 1918. Haapajärvellä asuessaan hänen harrastuksiinsa kuului suojeluskuntatoiminta. Hän toimi myös maanviljelijänä.

merimies Jakob Seppänen ja Maria Borggärd

Puoliso

28.8.1906 Laina Maria Krank, syntynyt 28.10.1881 Kuopio, kuollut 20.10.1968 Rovaniemi, vanhemmat kappalainen Frans Pekka Krank ja Betty Maria Durchman