Juho Seppä oli mukana kotikuntansa maatalouden ja sen yhteishankkeiden sekä osuustoiminnan piirissä. Kun veteliläisen Heikki Tunkarin aloitteesta ryhdyttiin vuonna 1922 perustamaan Himangalle osuuskassaa, valittiin Juho Seppä osuuskassan ensimmäisen hallituksen jäseneksi. Seuraavana vuonna 16.1.1923 hänet valittiin osuuskassan ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi. Siinä tehtävässä hän oli vuoden 1953 loppuun eli 31 vuotta. Osuuskassa toimikin aluksi Juho Sepän kotona “kamarikassana” Himangan Sepällä ja myöhemmin Tervojalla, jonne Seppä siirtyi taloineen ja karjoineen uusjaon myötä. Seppä oli puuhaamassa osuuskassalle omaa toimitilaa Raumankarille 1939.

Toimensa ohella Seppä hoiti antaumuksella monia maatalouden ja muun elinkeinotoiminnan kehittämiseen tähtääviä tehtäviä. Kannuskylän uusjaon tiimoilta sellaisia riitti. Seppä toimi 1950-luvulla Lestijoen tulvasuojeluhankkeen yhtenä toimitsijana ja rahastonhoitajana. Hänet kutsuttiin 1936 Himangan kunnan palovakuutusyhdistyksen toimitusjohtajaksi ja hallituksen jäseneksi, jossa tehtävässä Seppä toimi vuoden 1958 loppuun saakka eli 23 vuotta.

Myös osuusmeijerin hallitukseen Juho Seppä on kuulunut. Hän on osallistunut Himangan satamahallintoon; 1960-luvulla hän kuului satamatoimikuntaan ja sen satamajaostoon Himangan kunnan edustajana. Juho Seppä omasi hyvän käsialan huolimatta vähäisestä koulupohjastaan. Hänen kädentaitonsa näkyy monien rakennusten salvoksissa ja päädyissä Himangalla; suorittihan Seppä maanviljelyksen ohella sivuansioinaan kirvesmiehen töitä.

Matti Seppä ja Johan Kallentytär Märsylä

Puoliso

Himangalla 7.11.1915 Martta Eliisapetti Pöyhtäri, syntynyt 9.10.1898 Himanka, kuollut 8.6.1971 Himanka, vanhemmat talokas, entinen kirkkoväärti Juho Sakrinpoika Pöyhtäri ja Vilhelmiina Henrikintytär Seppä