Oton vanhempien perhe asui Kärsämäellä Venetpalossa vaatimattomassa kodissa. Äiti kuoli nuorimman lapsen, Oton, ollessa vasta 5-vuotias. 1900-luvun alussa Kärsämäellä käytiin kiertokoulua, ja sitä Otto kävi neljä vuotta. Rippikoulussa hän kulki jalkaisin Venetpalosta.

Perhe muutti 1917 Kärsämäeltä Haapajärvelle Aholankylään. Otto oli nuorena miehenä renkinä Haapajärven Oksavalla. Armeijan hän kävi Vaasassa ja toimi sen jälkeen suutarina Haapajärvellä.

Otto oli kiinnostunut autoista ja niiden antamasta tulevaisuuden mahdollisuudesta. Hän sai ajokortin Kokkolassa 1924 ja toimi sen jälkeen vuokra-autoilijana Jaakko Jaakonahon ja erään Argillanderin autoilla. Hän ajoi 1926–1927 linja-autoa linjalla Haapajärvi–Kärsämäki ja huolehti myös tuon tien aurauksesta. Haaveet omasta autosta toteutuivat, kun hän lääkäri Sankarin kannustamana osti ensimmäisen autonsa vuonna 1928. Lääkäri lainasi Otolle rahaa ja takasi toisen puolen. Jo seuraavana vuonna, 1929, tuore autonomistaja osallistui ensimmäiselle Ammattienedistämislaitoksen järjestämälle autokoulunopettajakurssille. Autokorjaamon hän perusti 1928 aluksi omia autoja varten, ja myöhemmin siellä korjattiin myös kaikki lähipitäjien ajoneuvot. Ensimmäinen pieni korjaamo oli nykyisen Haapajärven kirjastotalon luona.

Vuonna 1929 Otto Karvonen vaihtoi sukunimensä Savusaloksi, koska paikkakunnalla oli toinen henkilö, jolla oli sama sukunimi, ja heidät sekoitettiin usein keskenään. Haapajärven kirkonkirjoihin uusi sukunimi kirjattiin 1936. Otto Savusalo perusti autokoulun 1930 ja toimi autokoulun opettajana lähes 40 vuotta.

Hän oli innokas ja pitkäjänteinen opettaja ja kannusti myös naisia ajamaan autoa. Autokaupan hän aloitti 1930-luvun alussa välittämällä autoja Kokkolan Autoliikkeestä. Myöhemmin tuli mukaan myös autojen huolto- ja varaosapalvelu. Savusalo on ollut useiden automerkkien piirimyyjänä, ja hän toimi 50 vuoden ajan perustamansa autoliikkeen johdossa.

Talvisodan aikana hän työskenteli Jyväskylän autovarikolla, josta lähetettiin osia rintamalle. Jatkosodan aikana hän oli Haapajärven hiilivarikolla, josta toimitettiin hiiliä ja pilkkeitä autoilijoille. Siihen aikaan siviiliautoissa oli puu- ja hiilikaasuttimet. Välirauhan aikana yksi Otto Savusalon kuorma-autoista oli Petsamon linjalla hoitamassa tavaraliikennettä Rovaniemeltä Petsamoon.

Otto Savusalo oli Suomen Autokoululiiton perustajajäsen. Hän teki pitkän ja ansiokkaan päivätyön autoliikenteen ja korjaamotoiminnan uranuurtajana ja kehittäjänä Haapajärvellä. Savusalon autokorjaamon ja autokoulun palvelut tunnettiin vuosikymmenien ajan laajalti myös ympäristökunnissa. Hän oli automies koko elämänsä, seurasi kiinnostuneena maailmaa ja eli mielenkiintoisen 90-vuotisen elämän.

Erkki Juhonpoika Karvonen ja Kaisa-Liisa Juhontytär Kontinen

Puoliso

Reisjärvellä 20.6.1937 Martta Niskanen, syntynyt 26.5.1910 Reisjärvi, vanhemmat talollinen Eevertti Juhonpoika Niskanen ja Alina Antintytär Lähetkangas