Käytyään muutaman luokan Oulun suomalaista lyseota Oskari Santa­holma kävi Raahen porvari- ja kauppa­koulun ja lähti vuoden pituiselle opinto­matkalle Englantiin 1901. Tämän jälkeen hän aloitti työskentelynsä perhe­yrityksessä yhdessä isänsä ja neljän veljensä kanssa. Hän toimi aluksi konttori­päällikkönä, ja 1924 hänestä tuli tämän suuren puu­tavara­liikkeen, A. Santa­holma Oy:n, toimitus­johtaja. Oskari Santa­holman johdossa perhe­yrityksestä kasvoi yksi Pohjois-Suomen suurimpia alallaan.

Koti­seutunsa Kala­joen ja Keski- sekä Pohjois-Pohjan­maan elin­keino­elämän kehittämisen lisäksi hänen pyrkimyksenään oli koti­seutunsa ja koko isän­maan sivistys­elämän ja kaikkien hyvien harrastusten tukeminen. Hän toimi A. Santa­holma Oy:n johto­kunnan jäsenenä 1911–56, Kala­joen säästö­pankin hallinto­neuvoston puheen­johtajana 1907–12 ja Pohjolan osake­pankin hallinto­neuvoston puheen­johtajana 1931–. Hän oli Oulun kauppa­kamarin hallituksen jäsen ja Kala­joen kunnan­valtuuston jäsen sen perustamisesta alkaen. Hän lisäsi ammatti­taitoaan lukuisilla ulko­maan­matkoillaan. Kunnallis­neuvoksen arvo­nimen hän sai 1928 ja kauppa­neuvoksen arvo­nimen 1943.

Antti Santaholma ja Josefiina Amalia Helander

Puoliso

Kalajoella 3.6.1905 Siiri Johanna Selin, synt. 4.12.1882 Hämeenlinna, kuollut 17.9.1954 Kalajoki. Vanhemmat liikemies Adolf Selin ja Brita Johanna Ahlskog