Alavieskassa 6.1.1858 syntynyt Carl Stenholm, myöhemmin Charles (Kalle) Ojala, Sefanias Ojalan veli, muutti Amerikkaan kuten niin monet muut pohjalaiset 1800-luvulla ja myöhemmin paremman toimeentulon toivossa. Hän asettui kuparialueelle Calumetiin, jonne perusti suutarinliikkeen. Kalle oli siunattu puhujanlahjoilla, ja niinpä hänen kutsumuksensa oli toimia laestadiolaisessa herätysliikkeessä saarnaajana ja seurakuntalaisten halusta myös pappina vailla muodollista pappiskoulutusta. Hänen elämänvaiheensa hahmottuvat parhaiten Uuras Saarnivaaran kirjasta Amerikan laestadiolaisuuden eli Apostolis-luterilaisuuden historia.

Kirjan mukaan Kalle Ojala oli syntynyt tammikuun 6. päivänä 1858 Kalajoella Oulun läänissä. Hän oli tullut Amerikkaan 1878. Kalle perusti suutarinliikkeen Calumetiin ja toimi esikoisten ns. pikkukirkon pappina n. 1890–1908, jolloin hän luopui esikoisuudesta ja toimi suurseuralaisten piirissä. Hän siirtyi Astoriaan Oregoniin 1917, jossa oli aluksi työssä laivatelakalla, ja tuli vähän myöhemmin apostolis-luterilaisen seurakunnan papiksi, jossa toimessa oli vuoteen 1928, jolloin hän siirtyi Pendletoniin apostolis-luterilaisen seurakunnan papiksi. Siinä toimessa hän oli kevääseen 1941. Hän hoiti myös Daytonin Oregonissa, sekä Bryantin, Longviewn, Rosburgin ja Winlockin Washingtonissa seurakuntia. Kalle Ojala kuoli lokakuun 20. päivänä 1941 Minneapolissa Minnesotassa.

Isovanhemmat: isänisä Matti Juhonpoika Salmu Kalajoelta, isänäiti Maria Susanna Stenholm Alavieskasta, äidinisä Matti Eliaanpoika Lahti Sievistä, äidinäiti Sophia von Köhler Merijärveltä, s. 28.10.1784 Haapavesi

Vanhemmat

maanviljelijä, suutari Kalle Matinpoika Stenholm myöhemmin Ojala, syntynyt 30.5.1828 Alavieska, ja Sofia Matintytär Lahti, syntynyt 27.9.1830 Sievi

• Alavieskan ja Kalajoen kirkonkirjat.
  • Uuras Saarnivaara, Amerikan lestadiolaisuuden eli Apostolis-luterilaisuuden historia, s. 288, National Publishing Company painossa Ironwoodissa, Mich. 1947
  • Släkt och hävd, Tidskrift utgiven av Genealogiska föreningen, Riksförening för släktforskning Nr 3–4 2003, s. 17–24, En glömd kämpe Johan Wilhelm von Köhler (1757–1810) Av Anna-Sofia Ojala, Duvbo Tryckeri, Sundbyberg