Pyhäjoen apteekin alainen haara-apteekki eli filiaali aloitti toimintansa vuoden 1898 joulukuussa. Kuntien osat vaihtuivat vuoden 1901 alussa, kun keisarillinen senaatti myönsi Herman Albin Silanderille (1861–1908) Oulaisten apteekkioikeudet, ja Pyhäjoen oli tyytyminen sivuapteekkiin.

Joulukuussa 1944 Oulaisten apteekin oikeudet siirtyivät turkulaisen merikapteenin perheen jälkeläiselle Edgar Lindroosille. Käytyään viisi luokkaa Turun ruotsalaista klassista lyseota Lindroos pääsi 16-vuotiaana apteekkioppiin Turun V apteekkiin. Tuohon aikaan apteekeista oli saatavilla vielä iilimatoja, joita käytettiin muun muassa hammasjuureen syntyneen mädän poistamiseen. Oppilasaikanaan Lindroosinkin piti osallistua kerran viikossa iilimatojen hoitoon.

Valmistuttuaan vuonna 1920 farmaseutiksi Edgar Lindroos palveli Perniön, Turun II:ssa ja Helsingin I apteekissa. Työskentely Helsingissä jatkui myös vuonna 1930 suoritetun proviisoritutkinnon jälkeen Oulaisiin siirtymiseen saakka. Näinä Helsingin-vuosinaan Lindroosille kertyi yli kahden vuoden kokemus apteekin hoitajan tehtävistä. Vuosina 1936–1937 Lindroos työskenteli myös Teknillisessä korkeakoulussa professori V. Sihvosen assistenttina. Yhteistyön tuloksista julkaistiin artikkeli Suomen Kemistilehdessä. Lindroosin muista kirjallisista harrastuksista mainittakoon Farmaseuttisen Aikakauslehden eli Farmaceutisk Notisbladin päätoimittajuus vuosina 1938–1944 ja ko. lehden vaiheista kertova artikkeli vuonna 1943 W. J. Karsténin kunniaksi kootussa julkaisussa.

Apteekkari Lindroos saavutti nopeasti oulaistelaisten arvostuksen, mistä kertoo Kalajokilaaksossa 14.10.1950 julkaistu uutinen:

”50-vuotispäivänään eilen joutui apteekkari E. Lindroos Oulaisissa moninaisten kunnian- ja huomaavaisuudenosoitusten kohteeksi. Jo edellisenä iltana hiukan ennen puolta yötä kävi osa paikkakunnan mieskuorosta laulutervehdyksellä ja koko eilisen päivän, kohta aamusta lähtien. virtasi merkkipäivänviettäjän kotiin lähetystöjä ja yksityisiä onnittelijoita lahjoja ja kukkia tuoden, jotapaitsi onnittelusähkeitä ja -adresseja oli saapunut satamäärin ympäri maan.”

Onnittelijoiden joukossa oli Reserviupseeriliiton sihteeri Uolevi Räsänen, joka ojensi Lindroosille liiton kultaisen ansiomerkin. Lindroos oli ottanut jo 17-vuotiaana osaa vuoden 1918 sotaan Turun tykistön riveissä. Talvisodassa hän toimi 36. sotasairaalan apteekkarina sekä jatkosodassa 13. kenttäsairaalan apteekkarina ja Sotilasapteekki 1:n proviisorina. Vuonna 1947 perustettu Oulaisten Reserviupseerikerho sai Lindroosista innokkaan jäsenen. Hänen avokätisyydellään oli myös ratkaiseva rooli kerholle Matkanivaan pystytetyn majan tontin ja rakennustarpeiden hankinnassa.

Omalla ammattialallaan Lindroos toimi Pohjolan Apteekkaripiirin tilintarkastajana ja johtokunnan jäsenenä. Hän osallistui viiden vuoden ajan myös as. apteekkien arviolautakunnan toimintaan. Hän oli Suomen Apteekkiyhdistyksen jäsen ja Suomen Farmaseuttiyhdistyksen kirjeenvaihtajajäsen. Oulaisten kunnan urheilulautakuntaa Lindroos johti 1950-luvun alussa, jolloin urheiluväen suurimpana haasteena oli urheilukentän rakentaminen. Vihkiäiskilpailut pidettiin 15. elokuuta 1954. Luottamustoimiin lukeutuivat myös taksoituslautakunta, terveydenhuoltolautakunta, Oulaisten ja Vihannin sairaalan kuntainliiton liittohallitus, Oulaisten yhteiskoulun kannatusyhdistyksen johtokunta, Oulaisten Huiman johtokunta sekä Kansallis-Osake-Pankin konttorin valvojan tehtävät. Lindroos kiinnostui shakista jo koulupoikana. Hänen shakinpelaamistaitonsa palkittiin vuonna 1924 Suomen mestaruudella. Oulaisiin muutettuaan hän viritti shakkiharrastusta Kala-Pyhäjokialueella. Hän kutsuttiin kunniajäseneksi Turun Shakin Ystäviin sekä Oulun ja Ylivieskan shakkiklubeihin. Urheilu – erityisesti vauhdittomat hypyt – kuuluivat myös nuoruusvuosien harrastuksiin. Sittemmin kiinnostuksen kohteina olivat filatelia, metsästys, kalastus, kenneltoiminta, vapaamuurarius ja rotarius. Aikaa liikeni myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisosastolle ja raviurheilulle.

Jo viisivuotiaana pianonsoiton aloittanut Edgar Lindroos saattoi ilahduttaa päivystävää farmaseuttia soitollaan. Kun Oulaisissa järjestettiin konsertteja tai teatteriesityksiä, monet vierailevat taiteilijat saivat nauttia Lindroosien vieraanvaraisuudesta. Edgar Lindroosilla oli silmää myös kuvataiteelle.

Lähes päivälleen 30 vuotta Oulaisten apteekkarina toimineen Edgar Lindroosin siunaus- ja muistotilaisuus pidettiin Oulaisissa 7.12.1974. Hautaus oli kolme päivää myöhemmin Naantalissa.

vuodesta 1927 Kerttu Onerva Näsänen (1900–)

• Edgar Lindroos 60-vuotias – Pyhäjokiseutu 13.10.1960.