Oskari Lindberg muutti Sieviin 7-vuotiaana Nilsiästä perheensä mukana vuonna 1903. Hän avioitui 1920-luvun vaihteessa Iida Häivälän kanssa, ja heille syntyi neljä lasta. Lindberg oli monipuolisesti aktiivinen mies, sillä hän oli mukana monissa kunnallisissa ja seurakunnallisissa luottamustehtävissä. Lindberg teki maalauksia 1920-luvulta alkaen aina 1960-luvulle muun ansiotyön ohella. Ammatiltaan hän oli pienviljelijä ja sekatyömies.

Lindbergin nykypäivään jäljelle jääneet työt ovat öljyväritöitä. 1930-luvun pula-aikana, kun öljyvärejä oli vaikea saada, hän teki runsaasti akvarelleja. Kankaan hankkiminen öljyväritöihin oli pula-ajan niukkuudessa myös vaikeaa, mutta Oskari ratkaisi pulman sahaamalla maalaustensa pohjaksi puukiekkoja. Näille kiekoille hän maalasi asetelmia kukka-aiheista. Oskarin töiden aihepiiri oli väljä: yleisin aihe oli luonto, mutta maalaukset saattoivat olla uskonnollisia ja poliittisia. Vuonna 1932 Oskari Lindberg sai tehtäväkseen maalata Ehtoollisen Raution kirkkoon. Hänen poliittisia töitään ei ole jäänyt jäljelle, mutta hän valmisti Vanhankirkon työväentalolle Stalinin kuvan. Rakennusaiheisista töistä on mainittava Sievin kotiseutumuseossa säilytettävä Haikolankylä 1923, joka kuvaa kirkonkylän keskustaa.

Tyyliltään Lindbergin säilyneitä öljyväritöitä voi pitää romanttisina mutta jyhkeän miehisinä. Nykypäivään säilyneitä kukka-asetelmia on vain muutamia. Vaikuttavimpia Lindbergin töistä ovat metsä- ja järvimaisemat. Hän kuvasi mielellään Louetjärven, Petäjäoja, Kanalan, Sahalankosken ja Ryhmäjärven näkymiä. Vesi olikin runsaasti kuvattu aihe.

Lindbergin töistä on huomattava seurojentalon kulissit. Hän maalasi vanhan kunnantalon (suojeluskunnan) kulissit niin, että radion Markus-setä Rautio käydessään juontamassa iltamia 1950-luvulla ihasteli ”näyttämön muistuttavan Kustaa III aikaista intiimiteatterin näyttämöä”. Suuria kulissitöitä valmistui muihin Sievin seurojentaloihin ja Haapajärven Kaunistolle.

Lindbergit myivät itse Oskarin töitä Sieviin ja naapuripitäjiin, ja kulkeutuipa maalauksia Suomen ulkopuolellekin. Amerikkaan muuttaneet siirtolaiset veivät mukanaan Lindbergin töitä muistoksi kotiseudustaan, ja tälläkin hetkellä niitä on USA:ssa ja Kanadassa.

Lindberg ei koskaan järjestänyt töitään näyttelyksi. Ensimmäinen hänen töistään koottu näyttely pidettiin Sievin kunnantalolla Sievi-viikolla heinäkuussa 1988.

Sievissä 15.4.1919 Iida Adeliina Häivälä, syntynyt 15.5.1896 Nivala, kuollut 2.4.1968 Sievi