Kuvanveistäjä Kerttu Leppänen, omaa sukua Kangas, syntyi Tyrnävällä vuonna 1934. Käytyään Limingan kansanopiston ja Mikkelin nuoriso-opiston hän muutti vuonna 1958 Helsinkiin ja ryhtyi opiskelemaan Suomen Taideakatemiassa kuvanveistoa. Hän oli kuvanveistäjä Lauri Leppäsen oppilas ja sittemmin aviossa tämän kanssa vuosina 1964–1965. Leppänen piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä vuonna 1967 ja osallistui sen jälkeen myös useisiin yhteisnäyttelyihin, esimerkiksi Suomen taiteilijain 76. vuosinäyttelyyn. Myös myöhemmin hän piti muutamia yksityisnäyttelyitä.

Kerttu Leppänen oli tuottelias taiteilija, joka sai myytyä runsaasti töitään pankeille ja liikelaitoksille. Vuonna 1978 hän suunnitteli Rautakirjalle Lehtipoika-patsaan, jota yritys on jakanut tunnustuksena lehdille ja lehtialan vaikuttajille. Hän harrasti vapaa-aikanaan kirjallisuutta ja musiikkia, erityisesti oopperaa. Ennen eläkkeelle jäämistään Leppänen työskenteli Laajalahden kirjastossa, missä hän jäi lasten mieleen satutuntien pitäjänä.

Kerttu Leppänen kuoli 8.11.2005. Vuoden 2006 kesällä Tyrnävän kirjastossa järjestettiin taiteilijan muistonäyttely. Näyttelyn teokset koottiin lähisukulaisilta ja Leppäsen jäämistöstä. Mukana oli myös Lehtipoika-patsas.

• Kuolleita: Kuvanveistäjä Tyrnävältä. Kaleva 1.12.2005
  • Tuomela, M.: Taiteilijan elämänkaari näkyy kädenjäljessä. Lakeuden joutsen 9.8.2006, s. 4