Uuno Leppälä valmistui metsä­teknikoksi Rova­niemen metsä­koulusta 1917. Myös hänen veljistään Väinö Leppälä (s. 1897) ja Vilho Leppälä (s. 1901) valmistuivat metsä­teknikoiksi ja tekivät elämäntyönsä eri puu­tavara­liikkeiden palveluksessa. Metsä­koulusta valmistuttuaan Leppälä muutti 1922 takaisin Haapa­järvelle. Uuno Leppälä tunnettiin Haapa­järvellä puu­tavara­liikkeen pitäjänä ja sahan­omistajana. Haapa­järven Saha oli hänen omistuksessaan vuodesta 1945 vuoteen 1968.

Puu­tavara­liike Leppälä osti yli kahden­kymmenen vuoden ajan tukki­metsiä Haapa­järveltä ja Reis­järveltä, kaadatti ne ja ajatti uitto­väylien varsille Santa­holma Oy:lle luovutettavaksi. Kevät­tulvien aikana tukit uitettiin Kala­jokea pitkin Santa­holma Oy:n sahalle Kala­joelle. Yleensä puu­tavara ”sorteerattiin” latva­jokien yhtymä­kohdassa Haapa­järvellä, jossa pino­tavara erotettiin lastattavaksi Haapa­järven ”satamassa” junan­vaunuihin, mutta tukki­puut jatkoivat matkaa uittamalla Kala­joelle asti.

Sotien jälkeen henkiin herätetty Haapa­järven Saha Oy sai Uuno Leppälästä osakkaan ja toimitus­johtajan, joten puu­tavaran välittäminen hänen toimestaan Santa­holmalle loppui. Leppälän puu­tavara­liike ja saha työllisti kymmenet vuodet paikka­kuntalaisia. Loppu­vuosina saha­yhtiössä oli mukana ja johtajana myös Eila-tyttären avio­mies, metsän­hoitaja Ensio Rinne. Haapa­järvellä tuskin olisi sahaa ilman Uuno Leppälän ansiokasta toimintaa. Se tekee hänestä yhden paikka­kunnan merkki­miehistä.

Uuno Leppälä osti Leppälän sukutilan 1921 ja viljeli sitä puu­tavara­liikkeen ohella. Suomen maa­tilat -teos vuodelta 1933 kertoo tilan kokonais­pinta-alan olleen tuolloin 95 ha, josta peltoa 24 ha, mutta Leppälä hankki omistukseensa myöhemmin lisää metsiä. Leppälän pojat harrastivat urheilua; esi­merkiksi Uuno Leppälä on 1913 saanut maan­tie­pyöräilyn kolmesta voitosta omakseen Rova­niemen Jyryn komean sarvi­pokaalin.

talollinen Erkki Leppälä ja Kustaava Herrala

Puoliso

Rovaniemellä 2.9.1917 Saimi Yliruokanen, syntynyt 12.6.1898 Rovaniemi, kuollut 16.7.1983 Haapajärvi, vanhemmat talollinen Pekka Vilho Yliruokanen ja Greta Matilda Koskelo-Vitikka