Anton Lankila oli kuuluisa siltojen ja myllyjen rakentaja. Hän oppi rakennustaidon alkeita haapajärveläiseltä kirkonrakentajalta Mikko Karjalahdelta, joka rakensi Kalajoen silloiseen kirkkoon korkeata tornia. Anton Lankila rakennutti siltoja Kalajoella ja lähiseuduilla, mm. Pyhäjoella, jossa hänen rakentamansa silta on vielä säilytetty. Lankila rakensi mm. hevoskiertokirnulla varustetun meijerin Kalajoen Siltasaareen. Lisäksi hän rakensi myllyjä Kalajoella ja lähiseuduilla ja jopa Iisalmella saakka.

Anton Lankila oli hyvin uskonnollinen; hän lukeutui heränneisiin. Hän oli Kalajoen kirkkoraadin jäsen 1873–1904.

talollinen Pekka Pekanpoika Lankila ja Anna Stiina Antintytär Penttilä

Puoliso

Lohtajalla 31.8.1860 Sofia Antintytär Annanolli, syntynyt 15.5.1842 Lohtaja, kuollut 11.1.1897 Kalajoki, vanhemmat Antti Kustaanpoika Sydänmetsä, myöhemmin Annanolli ja Eeva Jaakontytär Annanolli