Juho Lakari syntyi Isossakyrössä 8.9.1845 Matti ja Liisa Lakarin perheeseen. Vuonna 1864 hän pääsi opiskelemaan Jyväskylän opettajaseminaariin. Koulun jälkeen hän toimi opettajana isänsä perustamassa Isonkyrön Valtalan koulussa vuosina 1869–71. Vuonna 1872 hänet valittiin opettajaksi Pudasjärvelle perustettuun kansakouluun.

Pudasjärvellä hän meni naimisiin Fanny Loviisa Augusta Nordbergin kanssa. He saivat viisi lasta.

Juho Lakari toimi opettajana Pudasjärvellä yhteensä 22 ½ vuotta kolmessa eri koulussa. Hän oli ahkera ja tunnollinen opettaja. Opettajantyönsä hän joutui jättämään, kun hänen kuulonsa aleni niin huomattavasti, ettei hän kyennyt enää hoitamaan opettajan tehtäväänsä.

Pudasjärvellä Lakari toimi myös kuntakokouksen puheenjohtajana sekä seurakunnan luottamustehtävissä. Hän toimi Iin alueen metsäkasöörinä vuosina 1876–1930 ja hoiti ohessa myös Ranuan ja Kuusamon alueet.

Jäätyään opettajantyöstään eläkkeelle hän muutti Ouluun. Oulussa hän toimi useissa eri tehtävissä. Hän toimi metsäkasöörinä ja Oulun läänin talousseuran sihteerinä 1894–1918. Lakari oli myös Oulun NMKY:n perustajajäsen. Oulun läänin kotiteollisuusyhdistyksen rahastonhoitajana hän toimi vuosina 1909–31.

Juho Lakarille myönnettiin kamreerin arvonimi 1930; Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan mitalin hän sai 1924. Oulun läänin talousseuran kunniajäseneksi hänet valittiin 1928. Hän toimitti myös siviiliasioita kaupungin virastoissa.

Luonteeltaan Lakari oli ystävällinen, hyvää tarkoittava ja hilpeä persoonallisuus. Hän auttoi köyhiä ja lohdutti murheellisia. Persoonallisuutensa vuoksi hänellä oli laaja ystäväpiiri ja hän oli kunnioitettava henkilö.

Juho Lakari kuoli Oulussa ollessaan 92-vuotias.

Matti ja Liisa Lakari