Fabian Lahti muutti Alavieskasta Sieviin 1850. 1850-luvun loppupuoli oli Pohjanmaalla aikaa, jolloin monet herätysliikkeet nostivat päätään. Lestadiolaiset pitivät tuohon aikaan seuroja ainakin Ylivieskassa. Siellä vaikutti mm. saarnaaja Eeli Juola. Fabian Lahti intoutui Raudaskylän Marjamaalle seuroihin, joissa hän sai ensimmäiset kosketukset Raamatun sanasta. Jatkaessaan seuroissa käyntejään hän tuli vakuuttuneeksi asiasta ja oli valmis ottamaan vastaan uskon omalle kohdalleen. Hän oli Sievin ensimmäisiä lestadiolaisia.

Lahti aloitti itse saarnaamisen todennäköisesti vuosina 1868–70. Hän saarnasi yhdessä ylivieskalaisen Sakari Pajukosken kanssa. Vuonna 1876 Lahti muutti Ylivieskaan asumaan, mutta piti sieltä käsin seuroja Sievissä. Lahden ansiosta Sievin Lahdenperästä muodostui 1800-luvun loppuvuosiksi lestadiolaisuuden tukialue. 1900-luvun alussa Lahti siirtyi paikallisilta saarnamatkoiltaan laajemmalle Keski-Pohjanmaalle ja Tornionjokilaaksoon. Vuonna 1908 hän teki Vanhoillisen lähetystoimikunnan saarnamatkoja, ja seuraavana vuonna hän piti vuosikokoussaarnan.

Fabian Lahti muutti perheensä kanssa useaan kertaan. He asuivat hetken aikaa Sysmässä ja Padasjoella mutta palasivat 1899 Ylivieskaan. Sievin lestadiolaistoiminta oli 1870-luvun alkuvuosina Fabian Lahden, Eeli Juolan ja Sakari Pajukosken varassa.

talollinen Johan Simoninpoika Lahti ja Anna Erikintytär

Puoliso

Sievissä 23.1.1858 Eva Pehrintytär Karjula, syntynyt 12.2.1832 Sievi, kuollut 10.5.1913, vanhemmat talollinen Pehr Laurinpoika Alakarjula ja Anna Lovisa Henrikintytär Korkiakoski