Aarne Kurkela syntyi 17.8.1913 Haukiputaalla. Hän teki pitkän elämäntyönsä Oulu Oy:n (1945–1967) ja Kajaani Oy:n (1967–1978) palveluksessa. Hän toimi metsäyhtiöissä piirityönjohtajana neljän pitäjän alueella yhteensä 33 vuoden ajan.

Kurkela oli vanhemman suunnan lestadiolainen, ja hän toimi saarnamiehenä yli 40 vuotta. Hän istui Haukiputaan kunnanvaltuustossa ja oli sen varapuheenjohtaja 28 vuotta, minkä lisäksi hänellä oli laajalti erilaisia luottamustehtäviä; niistä mainittakoon esimerkiksi Haukiputaan kirkkovaltuuston ja -neuvoston jäsenyys 32 vuoden ajan, Pohjois-Pohjanmaan Keskustan piiritoimikunnan jäsenyys 33 vuoden ajan, Oulun Diakonissalaitoksen Säätiön hallituksen puheenjohtajuus ja Heikinharjun sairaalan kuntainliiton valtuuston ja hallituksen puheenjohtajuus. Lisäksi hän hoiti lukuisia pankin ja koulujen luottamustehtäviä.

Aarne Kurkela oli myös aikoinaan kansanedustajaehdokkaana mutta jäi vajaan sadan äänen päähän valituksi tulemisesta. Vuonna 1984 hänelle myönnettiin ansiokkaasta elämäntyöstä Haukiputaan kunnan pitäjänneuvoksen arvonimi.

• Rautatehtaan menetys jäi harmittamaan. Kaleva 17.8.2003, s. 34 .
  • Ystävyyttä yli puoluerajojen: 90-vuotias Aarne Kurkela on tehnyt mittavan elämäntyön metsäalalla ja luottamustehtävissä. Suomenmaa 18.8.2003, s. 12–13.
  • Aarne Kurkela siunattiin haudan lepoon. Päivämies 2007: 22, s. 3.