Mikko Korkeakoski toimi mm. maanviljelijänä, työnjohtajana TVH:lla sekä lämmittäjänä Haapajärven asevarikolla. Hänen harrastuksiinsa kuuluivat mm. räätälin ja suutarin työt.

Hän sanoitti lukuisia lauluja, joista mainittakoon Haapajärvelle omistetut kolme laulua: Haapajärven marssi, Laulelma Haapajärvestä sekä Haapajärven laulu. Haapajärven kotiseutuarkistossa on nelisenkymmentä Korkeakosken sanoitusta enimmäkseen 1930- ja 1970-luvuilta; osaan näistä hän kirjoitti myös sävelen. Korkeakosken sanoituksia on levytetty: vuonna 1976 Taisto Tammi lauloi levylle Korkeakosken sanoittaman kappaleen Menneen onnen aika, joka julkaistiin kokoelmalevyllä Pieni hetki. Vuonna 2001 Timo Herranen levytti Korkeakosken sanoittaman ja Ernesti Haaralan säveltämän Aikuisten valssin.

Korkeakoskelle oli mieluista kronikoiden ja runojen kirjoittaminen eri tilaisuuksiin. Hän julkaisi myös kaksi romaania: Korven tytön rakkaus ilmestyi vuonna 1970 ja Isäni oli kerjäläinen vuonna 1975.

Romaani Korven tytön rakkaus kertoo Helvin ja Matin rakkaustarinan, joka saa alkunsa, kun Helvi liukastuu maaliskuussa vinttikaivolla ja paikalle sattumalta osunut erämies Matti rientää apuun. Kirjan esipuheessa Korkeakoski kertoo, että hän kirjoitti kertomuksen vierailtuaan tarinan perheen luona vuonna 1928 mutta että jostain syystä se jäi julkaisematta. Hän säilöi tarinan arkun pohjalle, mistä hän sen sitten pitkän ajan kuluttua löysi.

Omaelämäkerrallisessa Isäni oli kerjäläinen -teoksessa Korkeakoski kuvaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan Haapajärvellä. Teos on samalla rakkaudenosoitus kotiseudulle, ja sitä höystävät useat runot.

Mikko Korkeakoski harrasti myös sukututkimusta. Hänen isänsä sukua käsittelevä selvitys Manna Korkeakosken sukukirja ilmestyi vuonna 1981.

Haapajärven laulu

Vielä nytkin muistan synnyinseudun armaan