Heikki Kiljala oli paitsi maanviljelijä myös liikemies. Hän osti 1930 Salmen mylly- ja sahalaitoksen. Kiljalan aikana (1936–1937) tältä sahalta ryhdyttiin jakamaan myös sähköä kirkonkylän alueelle. Salmen myllylle hankittiin 1930-luvun lopulla imukaasumoottori ja sähkögeneraattori, jotka olivat omiaan tehostamaan myllytoimintaa. Jatkosodan jälkeen Salmen sahan toiminta lopetettiin, ja samalla loppui myllyn toiminta.

Heikki Kiljala oli mukana hyvin aktiivisesti Reisjärven yhdistystoiminnassa. Hän oli perustamassa montaa eri yhdistystä, joista mainittakoon mm. Reisjärven hevossiitosyhdistys, Reisjärven kotiseutuyhdistys ja Reisjärven kalastuskunta. Hän oli mukana näiden kaikkien yhdistysten ensimmäisissä johtoelimissä. Heikki Kiljala osallistui myös suojeluskunnan toimintaan ollen mukana sen esikunnassa. Samaten hän toimi Reisjärven säästöpankin hallituksen puheenjohtajana.

Mittavan elämäntyön Heikki Kiljala teki myös erilaisissa kunnallisissa luottamustehtävissä. Hän on toiminut tielautakunnan, holhouslautakunnan, huoltolautakunnan ja lainajyvästön hoitokunnan puheenjohtajana, kussakin lähes vuosikymmenen.

Kunnanhallituksen puheenjohtajana Heikki Kiljala oli 1937–1952. Tähän aikakauteen mahtuvat vaikeat sotavuodet, joten työsarkaa riitti. Kunnanvaltuuston puheenjohtajana Heikki Kiljala toimi 1930–1933 ja 1936. Myös kuntainliittojen toimintaan Heikki Kiljala osallistui. Hän kuului mm. Seinäjoen piirimielisairaalan liittovaltuustoon ja Oulun työlaitoksen johtokuntaan. Puoluepoliittisesti Heikki Kiljala oli maalaisliiton kannattaja.

Heikki Kiljala oli monipuolinen ja uuttera mies, joka pyrki kehittämään kotiseutuaan kaikin tavoin. Jo syntymäkodissaan hän oli perehtynyt maanviljelykseen, johon liittyviä taitojaan hän kehitti edelleen. Kodin perintönä hän oli saanut myös kiinnostuksen hevosiin. Erityisesti häntä kiinnosti hevosjalostustoiminta, josta hän saikin maakunnallisia palkintoja näyttelyistä ja kilpailuista.

kirkonisännöitsijä Taneli Pekanpoika Kiljala ja Priitta Maria Mattila

Puoliso

Reisjärvellä 26.1.1917 Hilda Antintytär Nyman, syntynyt 15.4.1897 Reisjärvi, kuollut 1.1.1991 Reisjärvi, vanhemmat talollisen poika Antti William Williaminpoika Nyman ja Hilma Fredriika Jaakontytär Ahola