Matti Keto opiskeli nuorena kansanopistossa, jonka jälkeen hän siirtyi liikealalle. Vuonna 1899 hän muutti Ylistarosta Himangalle Jaakko Finnilän kaupan hoitajaksi. Myöhemmin hän perusti Himangalle oman liikkeen.

Matti Keto oli mukana Vaasassa 19.9.1906 pienen miesjoukon mukana perustamassa Nuorsuomalaisen puolueen liepeille Etelä-Pohjanmaan Nuorsuomalaisen Maalaisliiton, jonka johtaja oli Santeri Alkio. Matti Keto sai toisen himankalaisen Matin (Matti Kuru) kanssa tehtäväksi laatia alustuksen palkolliskysymyksestä. Alustus ja siihen liittynyt ponsiluonnos hyväksyttiin seuraavassa kokouksessa Kauhavalla.

Kedon johdolla perustettiin Himangalle maalaisliiton alaosasto jo 27.11.1906. Seuraavana vuonna Matti Keto oli yksi taustahahmoista, kun Kokkolaan puuhattiin sanomalehteä maalaisliitolle. Keski-Pohjalainen-lehti siirtyikin hetkeksi nuorsuomalaisesta leiristä maalaisliiton äänenkannattajaksi, mutta entisten omistajien vastaiskuun valtaajien taloudelliset voimavarat eivät riittäneet.

Kituliaasti lähti liikkeelle myös maalaisliiton Keski-Pohjanmaan piiri, jota Matti Keto oli perustamassa syksyllä 1907. Kun piiri herätettiin henkiin Kaustisella 1908, Keto oli kokouksen sihteeri. Lisäksi hänet valittiin jäseneksi piiritoimikuntaan. Kun vuonna 1917 perustettiin sanomalehti Keskipohjanmaa, oli Keto hankkeessa mukana. Hän kuului lehteä kustantavan Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oy:n hallitukseen 1917–18. Viimeisen kerran hän oli näkyvästi mukana maalaisliiton piirikokouksessa Kannuksessa 1930, jolloin hän oli ponsitoimikunnan jäsenenä laatimassa kannanottoa Lapuan liikkeen laittomuuksia vastaan. Kansanedustajaehdokkaana hän oli 1929.

Matti Keto oli yksi Himangan kirkonkylän nuorisoseuran perustajista 1903. Ilmeisesti juuri hän toi nuorisoseura-aatteen kotiseudultaan Himangalle. Yhdessä vaimonsa kanssa hän johti esimerkillisesti ja innokkaasti kirkonkylän nuorisoseuraa. Kun seuran piirissä päätettiin 1930 perustaa erillinen kotiseutuyhdistys, olivat Kedot yhä mukana: Hanna Keto valittiin yhdistyksen johtokuntaan ja Matti Keto varatilintarkastajaksi.

Syksyllä 1917 perustettu palokunta muutettiin varsinaiseksi Himangan suojeluskunnaksi. Perustava kokous aloitettiin Kedon talossa, mutta koska paikalla oli epäluotettavaksi katsottu henkilö, joukko siirtyi varovaisesti Sakari Pöyhtärille. Matti Keto valittiin suojeluskunnan kolmijäseniseen johtokuntaan. Talvella 1918 paikkakunnan aseet määrättiin kerättäväksi Kedon taloon. Matti Kedon puoliso Hanna Keto oli vapaaehtoisena Tampereella elintarvikejakelutoimistossa ja perheen 14-vuotias Kauko-poika Nordensvanin komppaniassa.

Vapaussodan jälkeen Matti Keto näyttää pysyneen syrjässä suojeluskunnan toiminnasta, mutta 1927 hän palasi paikallispäälliköksi. Varsinaiset sotilaskoulutustehtävät siirtyivät tuolloin aluepäällikölle. Paikallispäällikkönä lämpimänä isänmaan ystävänä muistettu Matti Keto toimi kuolemaansa asti.

Matti Kedon mahdollisia kunnallisia luottamustehtäviä ei ole voitu pöytäkirjojen katoamisen vuoksi selvittää.

Mikko Matinpoika Keto (alkuaan Liukku) ja Anna Mikontytär Hartvig

Puoliso

Himangalla 18.11.1900 pankkivirkailija Johanna (Hanna) Vaali, syntynyt 21.6.1881 Virrat, kuollut 17.10.1930 Himanka, vanhemmat nahkuri Jaakko Mikonpoika Vaali ja Maria Matintytär Uotila