Muhoslainen kansanedustaja Aaro Kauppi syntyi 23.11.1902 Haukiputaalla. Hän kävi koulunsa Oulussa ja valmistui ylioppilaaksi Oulun lyseosta vuonna 1921. Tämän jälkeen hän ryhtyi opiskelemaan lakia Helsingin yliopistossa, jossa hän suoritti ylemmän oikeustutkinnon sekä lakitieteen kandidaattitutkinnon vuonna 1928. Hän sai varatuomarin arvon vuonna 1935 ja valmistui lakitieteen lisensiaatiksi vuonna 1949. Seuraavan vuoden maaliskuussa hän väitteli lakitieteen tohtoriksi.

Kauppi viljeli omistamaansa Viinikan tilaa Muhoksella vuosina 1926–1979. Sen ohella hän toimi muun muassa Maatalousosakepankin Oulun-konttorin johtajana, Soson Tiili Oy:n toimitusjohtajana ja johtokunnan puheenjohtajana, Helsingin Yhteiskunnallisen Korkeakoulun kunnallispolitiikan vt. professorina sekä Tampereen yliopiston kunnallispolitiikan professorina ja laitoksen esimiehenä. Kauppi oli mukana myös sanomalehti Liiton toiminnassa lehden johtokunnan jäsenenä ja puheenjohtajana. Muista hänen luottamustoimistaan mainittakoon Pohjois-Suomen keskinäisen vakuutusyhtiön johtokunnan puheenjohtajuus ja hallintoneuvoston jäsenyys, Oulun seudun sähkön johtokunnan puheenjohtajuus sekä Oulun läänin eläinvakuutusyhdistyksen hallituksen puheenjohtajuus.

Aaro Kauppi oli ensin maalaisliiton ja sittemmin sen seuraajan keskustan kansanedustaja vuosina 1951–1954, 1956–1958 sekä 1963–1966. Vuonna 1956 hän nousi eduskuntaan Urho Kekkosen tilalle tämän tultua valituksi presidentiksi, ja vuonna 1963 Kauppi tuli eduskuntaan varasijalta Eeli Erkkilän tilalle. Vuosina 1956 ja 1962 hän toimi presidentin valitsijamiehenä. Kauppi vaikutti politiikassa myös paikallistasolla Muhoksen kunnanvaltuustossa.

Aaro Kauppi kuoli 19.8.1979 Oulussa.

kauppias Isak Kauppi ja Maria Amanda Granlund