Antti Kankaanpää, jonka paikkakuntalaiset tunsivat nimellä Vilpas, syntyi perheen seitsemäntenä lapsena. Hän kävi neljä vuotta kansakoulua. Nuoruudessaan hän oli innokas lukemaan. Vieraista kielistä hän innostui niin paljon, että aloitti englannin, ruotsin ja saksan kielten itseopiskelun.

1930-luvulla lapsuudessa sairastettu keuhkotauti iski uudelleen, ja lääkäri kehotti Vilpasta harrastamaan avantouintia vastustuskyvyn kohottamiseksi. Lääkärin kehotuksen mukaan Vilpas hakkasi Vääräjoen Kannonsyvään avannon, ja kyläläisten kauhistukseksi hän kävi päivittäin uimassa koko talven ajan. Seuraavana keväänä lääkäri totesi taudin kadonneen Vääräjoen veteen, eikä se myöhemmin häntä enää vaivannut.

Kankaanpää oli myös innokas nuorisoseuralainen. Poikamiehenä ollessaan hän ajoi Fordillaan taksikyytejä mm. Kokkolaan. Hän kävi jopa autokoulun. Yhteiskunnalliseen ja kunnalliseen toimintaan Kankaanpää tuli mukaan sodan aikana. Hänen kiinnostukseensa yhteiskunnallisia asioita kohtaan vaikutti se, että hänen isänsä otti aktiivisesti osaa kyläläisten yhteisiin asioihin.

Vilpas Kankaanpää valittiin 1935 Jyringin osuuskassan hoitajaksi, ja samana vuonna hän suoritti osuuskassojen kurssin Tuusulassa. Aluksi Jyringin osuuskassa toimi Kankaanpään porstuassa. Kun osuuskassojen toiminta alkoi laajeta, yhdistettiin Jyringin, Kiiskilän ja Järvikylän osuuskassat 1951 ja Kankaanpää nimitettiin uuden osuuskassan toimitusjohtajaksi. Tehtävässä hän toimi vuoteen 1967 saakka.

Kankaanpää ennätti olla mukana monissa kunnallisissa luottamustoimissa. Kunnanvaltuuston jäsen hän oli 1946–64 ja sen puheenjohtaja 1965–72. Hän toimi Sievin Alapään meijerin hallituksessa ja meijereiden yhdistyessä Sievin meijerin johtokunnan puheenjohtajana. Sievin asutuslautakunnassa Kankaanpää toimi puheenjohtajana. Lisäksi hän kuului lainajyvästön hallitukseen. Hän kuului Sievin seurakunnan kirkkohallintokuntaan 1945–75. Kala- ja Pyhäjokilaakson kunnallisen B-mielisairaalan johtokunnan jäsen hän oli 1965–68 ja 1973–76 ja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oy:n hallituksen jäsen 1965–78.

Vuonna 1955 Kankaanpää sai Osuuskassojen Liiton kultaisen ansiomerkin. Sota-aikana hän sai Kansanavun ansiomerkin.

Vanhemmat

maanviljelijä Mikko Emanuelinpoika Kankaanpää ja hänen 2. vaimonsa Pauliina Klementintytär Myllykangas

Puoliso

Sievissä 24.5.1936 Hellin Esteri Huhtala, syntynyt 15.7.1916 Sievi, vanhemmat maanviljelijä Kalle Vilpas Huhtala ja Senja Eliina Eskola