Maanviljelijän poikana syntynyt Svante Kalliokoski kävi nuorena kansanopiston ja Orisbergin maamieskoulun. Vuonna 1916 hän tuli Keski-Pohjanmaan maanviljelysseuran palvelukseen maatalouden ja kirjanpidon neuvojaksi. Tästä alkoi hänen pitkä uransa maatalousjärjestön palveluksessa. Hän oli mm. herättämässä henkiin maataloustuottajain paikallisyhdistystä Sievin Järvikylällä 1922. Sievissä asuessaan hän toimi lisäksi Järvikylän osuuskassan kirjanpitäjänä.

Svante Kalliokoski muutti 1925 Joensuuhun ja siirtyi maataloustuottajain Pohjois-Karjalan liiton toiminnanjohtajaksi. Joensuussa hän kuului kaupunginvaltuustoon ja toimi sen varapuheenjohtajana. Lisäksi hän oli Joensuun seudun osuuskassan johtokunnan puheenjohtajana sen perustamisesta asti, kunnes muutti pois paikkakunnalta 1932. Kalliokoski siirtyi Ouluun hoitamaan maataloustuottajain Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan liittojen toiminnanjohtajan tointa. Tätä tehtävää hän hoiti vuoteen 1945, jolloin hän jäi eläkkeelle. Toiminnanjohtajana ollessaan ja sen jälkeenkin Kalliokoski hoiti Oulun seudun eläinvakuutusyhdistyksen toiminnanjohtajan tehtäviä kaikkiaan 25 vuotta. Talvisodan ajan hän hoiti Oulun läänin työvoimapäällikön tehtäviä ja toimi lisäksi Oulun läänin kansanhuoltopiirin toimistosihteerinä ja vt. johtajana.

Kalliokoski oli tärkeä tekijä Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan maataloustuottajaliittojen toimistojen yhdistymiselle. Hänen jälkeensä tuottajajärjestön Keski-Pohjanmaan liiton toimisto siirtyi Kokkolaan. Kalliokoski saattoi alkuun maataloustuottajajärjestön puutavarakauppatoiminnan ja hoiti näitä tehtäviä kolme vuotta. Svante Kalliokoskella riitti myös aikaa ja innostusta monien muiden tehtävien hoitamiseen. Hän kutsui 1917 yhdessä Kalle Hiltulan kanssa koolle kokouksen, jossa Sievin suojeluskunta perustettiin. Hän ohjasi suojeluskunnan toimintaa kirkonkylällä, Järvikylällä ja Jokikylällä. Lisäksi hän kuului suojeluskunnan esikuntaan ja osallistui vapaussodassa mm. Vilppulan, Tampereen ja Viipurin valtauksiin. Hän oli myös aktiivinen nuorisoseuralainen: hän oli perustamassa Keski-Pohjanmaan nuorisoseuraa ja kuului sen johtokuntaan.

Kalliokosken tiedonhalu oli suuri ja hänen tietämyksensä määrä laaja. Hän kirjoitteli vuosikymmenien ajan sanomalehtipakinoita ja harrasti sukututkimusta. Vanhojen esineiden ja erityisesti muistitiedon tallentamista Svante Kalliokoski piti kunniavelvollisutenaan. Hän oli periaatteen ihminen, jolle isänmaallisuus oli kantava voima.

maanviljelijä Juho Aapo Kalliokoski ja Liisa Taavetintytär Annala

Puoliso

Sievissä 22.1.1922 Aina Eliisabet Koivunen, syntynyt 18.8.1897 Ilmajoki, kuollut 11.1.1981 Oulu, vanhemmat torppari Aukusti Koivuneva ja Maria Sofia Luhtasela