Aarne Halla kävi Helsingin kauppiaitten kauppakoulun ja sai päästötodistuksen 1914. Hän toimi kaupallisella alalla ja sotilasalalla Helsingissä. Vilkas temperamentti ja elävä halu päiväntapausten tietoisuuteen veti hänet sanomalehtialalle. Aarne Halla tuli uutistoimittajaksi sanomalehti Kaikuun Ouluun 1924. Toimituksesta hän siirtyi talouspuolelle. Välillä hän oli oululaisen Kalevan palveluksessa (1925–26) mutta siirtyi uudelleen Kaiun palvelukseen, jossa oli vuoteen 1927.

Jo Oulussa iti Aarne Hallan mielessä Kalajokilaakso-lehden perustaminen. Hän perusti Kalajokilaakson Ylivieskaan 1927. Siitä tuli hänen elämässään merkkitapaus, käänteentekevä aika. Varsinaisesti silloin alkoi hänen itsenäinen toimintansa julkisen sanan parissa. Vastukset ja vaikeudet olivat moninaiset, mutta halu pyrkiä eteenpäin voitti ne, ja lehti kehittyi alueelliseksi sanomalehdeksi. Halla tarttui lehden palstoilla asioihin, jotka palvelivat alueen etua. Hän oli lehden avulla ajamassa monia Kalajokilaakson kannalta merkittäviä hankkeita.

Aarne Halla osallistui lehden ja lehtiyrityksen, Kala- ja Pyhäjokilaaksojen Kirjapaino Oy:n, johtamisen ohella moniin luottamustehtäviin. Hän oli jäsenenä Ylivieskan kunnanvaltuustossa. Sen lisäksi hän toimi Kalajokilaakson taloudellisessa aluejärjestössä (myöhemmin Kalajokilaakson talousalueen liitto), Keski-Pohjanmaan kauppakamarin hallituksessa, Ylivieskan yhteiskoulun johtokunnassa, Keski-Pohjanmaan maakuntaliiton hallituksessa (1949–51) ja Sotainvalidien Veljesliiton Keski-Pohjanmaan piirineuvottelukunnassa. Hän oli perustamassa Ylivieskan Kuulaa. Hän oli mukana myös yksityisyrittäjätoiminnassa. Aktiivivuosinaan Aarne Halla oli mukana myös Keski-Pohjanmaan Sanomalehtimiehet ry:n toiminnassa toimien yhdistyksen varapuheenjohtajana. Talousneuvoksen arvonimi hänelle myönnettiin 1950.

Vanhemmat

työmies Matti Hykkyrä ja Maria Turkkila

Puoliso

  1. Ylivieskassa 7.6.1928 Kerttu Katariina Saari, syntynyt 24.2.1900 Rovaniemi, kuollut 6.10.1944 Ylivieska. (Vanhempia ei löydy Rovaniemen kirkonkirjoista.)
  2. Ylivieskassa 13.7.1945 käsityönopettaja Hilkka Maria Norvio, syntynyt 15.12.1913 Kemijärvi, kuollut 12.1.1960 Ylivieska, vanhemmat nahkuri, kauppias Frans Oskari Norvio (vuoteen 1932 Bäckmand) ja Kaisa Kustaava Särkelä