Johan Blomström syntyi esikoisena kymmenlapsiseen perheeseen. Isoisänsä mukaan nimensä saanut Johan oli nuorena miehenä kauppa-apulaisena Kokkolassa, missä hän oppi kirjanpitoa ja muita myöhemmän toimintansa kannalta tarpeellisia taitoja. Kauppias Daniel Gronovin palveluksesta hän muutti Kälviälle ja asettui asumaan Iso-Porkolan taloon. Täällä hän avioitui 1780. Kälviältä puolisot muuttivat kesällä 1785 Alavetelin Lahnakoskelle, jossa Johan Blomström työskenteli sahan kirjurina kymmenen vuotta. Tuona aikana hän johti Ullavan tapulin rakennustöitä (1787–93). Alavetelistä Blomströmit muuttivat Himangalle, jossa Johan Blomström oli Rauman sahamyllyn kirjanpitäjänä. Himangan Uunilasta perhe muutti edelleen Turkuun 1799.

Asuttuaan kahdeksan vuotta Turussa lääninrakennusmestarina Johan Blomström muutti vaimonsa kanssa Uskelaan ja sieltä 1814 Lopelle Topenon Kalamajan taloon, missä hän seuraavana vuonna kuoli. Anna ja Johan Blomströmin avioliitto oli lapseton, minkä vuoksi perheessä oli kasvattina miehen nuoremman veljen Benjaminin poika Johan Benjam Benjamininpoika Blomström (1781–1830). Tämä sai sedältään hyvän kasvatuksen ja opastuksen rakennusmestarin ammattiin. Hänet mainitaan setänsä tavoin lääninrakennusmestariksi ja arkkitehdiksikin, vaikkei hänellä tiettävästi ollutkaan siihen virallista koulutusta. Hän oli Lopella myös Topenon sahan isännöitsijänä. Veljenpojan Johan Benjamin Blomströmin rakennustoiminnasta tiedetään toistaiseksi vain vähän. Luultavasti hän rakensi Tervakosken paperitehtaan kaksikerroksisen tiilirakennuksen Janakkalaan 1820.

Rakennusmestari Johan Blomströmin rakennustöistä on sen sijaan hieman enemmän tietoja. Edellä mainitun Ullavan tapulin lisäksi hän laati 1797 piirustukset ja tarvikeluettelon Lohtajan pappilan komeaa päärakennusta varten. Pari vuotta myöhemmin hän johti Merijärven tapulin rakennustyöt Tukholman yli-intendentinvirastossa laadittujen piirustusten mukaan. Koska Ullavan tapulin piirustukset ovat hävinneet tämän vuosisadan alussa, jää rakennuksen suunnittelija ja sen alkuperäinen asu arvoitukseksi, mutta mahdollisesti kellotapuli oli suunnittelultaankin Blomströmin työtä. Muutettuaan 1799 Etelä-Suomeen Johan Blomström johti ainakin Lohjan, Perniön ja Halikon keskiaikaisissa kivikirkoissa laajoja puurakenteiden korjaustöitä. Lääninrakennusmestarina hän on varmasti laajemminkin osallistunut julkiseen ja yksityiseen rakennustoimintaan niin kaupungeissa kuin maaseudulla.

ruotusotamies ja seppä Benjamin Juhonpoika Blomström ja Susanna Tuomaantytär Lehrbäck

Puoliso

Kälviällä 16.11.1780 Anna Tikkanen, syntynyt 20.3.1755 Kälviä, kuollut 11.3.1819 Loppi, vanhemmat talollinen Juho Eliaksenpoika Tikkanen ja Beata Jaakontytär Nygärd