Hinkuan voimalaitos Haapajärvellä on valmistunut, ja sen koekäyttö on aloitettu. Voimalaitoksen on rakentanut alueellinen sähkölaitos Revon Sähkö Oy Kalajoen vesistöjärjestelytöihin liittyvän Hautaperän tekoaltaan yhteyteen. Vesistöjärjestelytyöt tekee vesihallitus, joka on tehnyt myös Hautaperän tekoaltaan.

Hinkuan voimalaitoksen varsinaiset rakennustyöt aloitettiin vuoden 1974 alussa, ja voimalaitos valmistui suunnitellun aikataulun mukaisesti käyttökuntoon tämän kuun lopulla samanaikaisesti kuin Hautaperän tekoallaskin voitiin ottaa käyttöön.

Voimalaitoskoneiden kehittämä suurin teho on 6 300 kw, ja se tuottaa energiaa noin 10 miljoonaa kwh vuodessa. Suurin putouskorkeus on 19,5 metriä. Hinkuan voimalaitos on yhtiön kuudes vesivoimalaitos ja suurin niistä. Voimalaitos kytketään tämän viikon aikana syöttämään sähköä yhtiön verkostoon Haapajärvi–Reisjärvi-väliseen johtoon, ja sitä kautta se kytkeytyy yhteen valtakunnallisen sähkönsiirtojärjestelmän kanssa.

Kytkentäjärjestelyn aikana on kytketty jännite myös Reisjärvelle rakennettuun 45/20 kV sähköaseman päämuuntajaan, joten Reisjärveä palvelee nyt oma syöttöpiste. Tämä syöttöpiste mahdollistaa sähkönkäytön kehittyvän elinkeinoelämän ja kotitalouksien tarpeisiin Reisjärvellä pitkäksi ajaksi eteenpäin.