Tyynyn kesäpäällinen

Kaunis käsityö on Eriikan huutokauppalöytö, joka sopii hyvin pyöreän tyynyn päälliseksi, auringonsuojaksi. Työssä on valkokirjontaa ja hiuslaskosreunat sekä nimikointi ”HG”.

Tyyny

Pyöreässä koristetyynyssä on silkkirypytys. Tyyny on entisöity Wetterhoffilla Hämeenlinnassa. Kerrotaan, että työn teettäjä maksoi kunnostuksesta yhden kuukauden palkan.

Tyyny

Naapuritalon emännän Airi Lystilän (s. 1924) hamekankaan lopusta tekemä tyyny, jonka Eriika sai joululahjaksi vuonna 1954.

Tyyny

Käsityön ystävien vanha tyynymalli on 1930-luvulta. Tyyny on villaa, ja se on koristeltu suorilla laakapistoilla, jotka on ommeltu villalangalla. Eriika on ostanut tyynyn oululaisesta antiikkikaupasta v. 2002.

Tyyny

Pellavakankainen tyyny on koristeltu pykä-, laaka- ja solmupistoilla. Jugend-henkinen malli voisi olla Ilona Jalavan suunnittelema. Eriika on ostanut tyynyt oululaiselta kirpputorilta mallin takia.

Tyyny

Ryijykirjontainen villatyyny on löytynyt kierrätyskeskuksesta.

Tyyny

Ryijytyyny vuodelta 1919 on Thyra Ahlholmin tekemä. Lanka on kehrätty kotilampaan harmaasta villasta.

Tyyny

Valkoinen villakangas on koristeltu laaka- ja varsipistoin erivärisillä villalangoilla. Reunassa on harakanvarvaskoristelu. Tyyny on Eriikan kirpputorilöytö.