Valkoisesta puuvillakankaasta tehty pyyheliinanpeite on kirjailtu erivärisillä moulinelangoilla, ja siinä on pitsikoriste. Peitteen alaosassa on teksti ”Oma koti onneni” ja yläosassa nimikointi ”KV”.

Kaisa Jylhän 1900-luvun alussa tekemä pyyheliinanpeite, jonka tekijä on lahjoittanut aikoinaan Hanna Ahlholmille. Eriika Kyllönen sai pyyheliinanpeitteen Hannan tyttäreltä Hilma Ahlholmilta (s. 1910). Työ on tehty puuvillakankaasta ja siihen on kirjailtu koristeet varsipistoin ohuella sinisellä ja vaalean terrakotalla helmilangalla.

Antiikkikaupasta ostettu pyyheliinanpeite, joka on tehty puuvillakankaasta ja jossa on koristeena sinivalkoiset nyplätyt pitsit. Samaa sinistä sävyä on käytetty helmilankakirjonnassa.

Pekka Kyllösen sisar Irma Yrjölä (os. Kyllönen) aloitti pyyheliinanpeitteen teon Luomajoen kansakoulussa 1950-luvulla opettaja Inkeri Juvanin johdolla. 25 vuotta myöhemmin Äiti Sofia teki reunakukat ja työ valmistui. Kangas on valkaisematonta puuvillaa, johon on moulinelangalla ommeltu varsi-, aita- ja laakapistokuviot. Alareunassa on valkoinen pitsi.